Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (2)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Dmytrevskyi D$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Tereshkin O. 
Modeling of mechanical treatment of napiform onion to determine the rational parameters of its cleaning [Електронний ресурс] / O. Tereshkin, D. Horielkov, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2016. - № 6(11). - С. 30-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2016_6(11)__6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.286 Mb    Зміст випуску     Цитування
2.

Deynichenko G. 
Modeling of the process of peeling jerusalem artichoke in order to determine parameters for conducting production process [Електронний ресурс] / G. Deynichenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, O. Udovenko, O. Omelchenko, O. Melnik // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2017. - № 3(11). - С. 52-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2017_3(11)__9
Попередній перегляд:   Завантажити - 732.95 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Deynichenko G. 
Study of the new method to intensify the process of extraction of beet pulp [Електронний ресурс] / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, T. Kolisnichenko, O. Omelchenko, O. Melnik, O. Simakova, R. Nykyforov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 4(11). - С. 15-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_4(11)__3
Висвітлено експериментальні дослідження процесу кислотного екстрагування пектинвмісної сировини (бурякового жому) із застосуванням нової моделі перемішувального елементу у порівнянні зі звичайною решітчастою мішалкою. Розроблено експериментальну установку та методику обробки результатів дослідження процесу екстрагування пектинових речовин із пектинвмісної сировини (бурякового жому) з застосуванням нового комбінованого перемішувального елементу. Побудовано математичні моделі у вигляді нелінійних регресійних рівнянь за методом планування багатофакторного експерименту з вхідними параметрами температури, тривалості та гідромодуля. Встановлено, що основний вплив на зміну вихідних параметрів становлять вхідні змінні температури та тривалості процесу. Наведено графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових екстрактів (концентрація пектинових речовин, молекулярна маса, комплексо- та драглеутворювальна здатність) залежно від вхідних параметрів температури та тривалості процесу екстрагування пектинових речовин. Аналіз цих характеристик надав можливість встановити раціональні вхідні параметри процесу екстрагування пектинових речовин. Раціональними робочими параметрами процесу кислотного екстрагування пектинових речовин із бурякового жому з застосуванням нового методу інтенсифікації процесу є температура 60 - 70 <^>oC, тривалість - 1 - 1,1 год та гідромодуль - 8 - 10. Дослідження проведено з метою інтенсифікації вилучення пектинових речовин із пектинвмісної сировини, підвищення технічного рівня процесу екстрагування та реалізації розробленого методу за промислових умов. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування нового методу інтенсифікації. Подальше впровадження цих результатів у харчову та переробну промисловість надає змогу налагодження виробництва широкого асортименту пектинопродуктів (екстракти, рідкі та сухі пектинові концентрати).
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.144 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Dmytrevskyi D. 
Development of equipment for implementation of the combined process of Jerusalem artichoke peeling [Електронний ресурс] / D. Dmytrevskyi, D. Horielkov, R. Lazurenko, O. Procenko // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2018. - Вип. 2. - С. 148-155. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2018_2_15
Попередній перегляд:   Завантажити - 491.199 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Deynichenko G. 
Developing a technique for the removing of a gel layer in the process of membrane treatment of pectin extract [Електронний ресурс] / G. Deynichenko, V. Guzenko, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, O. Omelchenko, D. Horielkov, O. Melnik, O. Korolenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 4(11). - С. 63-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_4(11)__9
Розглянуто питання щодо нового способу усунення гель-шару (ГШ) на поверхні мембран за ультрафільтраційного концентрування пектинового екстракту. Розроблено експериментальну установку та методику обробки результатів дослідження процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням способу видалення ГШ на поверхні мембрани. Наведено результати досліджень застосування способу вібраційного перемішування для усунення ГШ і його впливу на продуктивність мембран. Отримано математичні моделі та визначено режими проведення процесу ультрафільтрації пектинового екстракту з застосуванням вібраційного перемішування. Наведено графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових концентратів (концентрація пектинових речовин і сухих речовин у концентраті) залежно від вхідних параметрів температури та тиску процесу ультрафільтраційного концентрування. Аналіз наведених характеристик надав можливість встановити раціональні вхідні параметри процесу концентрування пектинових екстрактів. Раціональними робочими параметрами процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням нового способу видалення ГШ є тиск фільтрації 0,4 - 0,5 МПа, температура 35 - 45 <^>oC, тривалість - 1,5 - 2,0 год і швидкість вібраційного перемішування 1,5 - 1,7 м/с. Дане дослідження проведено з метою інтенсифікації мембранного концентрування пектинових екстрактів, підвищення технічного рівня процесу концентрування та реалізації розробленого способу в промислових умовах. За результатами досліджень встановлено доцільність застосування нового способу видалення ГШ. Подальше впровадження цих результатів у харчову та переробну промисловість надасть змогу застосувати їх у виробництві пектинопродуктів широкого асортименту.
Попередній перегляд:   Завантажити - 858.28 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Samoichuk K. 
Determining the quality of milk fat dispersion in a jet-slot milk homogenizer [Електронний ресурс] / K. Samoichuk, A. Kovalyov, V. Oleksiienko, N. Palianychka, D. Dmytrevskyi, V. Chervonyi, D. Horielkov, I. Zolotukhina, A. Slashcheva // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 5(11). - С. 16-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_5(11)__3
One of the urgent problems in the dairy industry is to reduce power input in the process of dispersing milk fat while ensuring a high degree of homogenization. This problem can be solved through the development and implementation of a virtually unexplored jet-slot milk homogenizer. The principle of its action implies the preliminary separation of cream from whole milk and its feed into the high-velocity flow of skim milk. The homogenization process occurs by creating a sufficient difference in velocities of the disperse and dispersing phases of the milk emulsion, which is mathematically described by Weber's criterion. Experimental studies of the effect of fat content in cream, cream feed rate, and width of the annular slot on dispersion indices during processing in the designed homogenizer have been carried out. The mathematical dependence which relates these parameters was found. It was proved that to obtain a milk emulsion with a dispersion level of 0,8 <$Emu>m, the width of the annular slot should be 0,1 - 0,5 mm, fat content in cream 40 - 50 %, and the feed rate less than 40 m/s. The results of the evaluation of dispersion quality show a 7 % decrease in the average diameter of the fat globules compared to the most common values obtainable in the valve homogenizer. A refined critical value of the Weber criterion for dispersion of the fat phase of milk was determined (29 units) which indicates an increase in the intensity of the homogenization process in comparison with the jet milk homogenizer with a separate cream feed. The derived critical value of the criterion is necessary to create a theory of the process of dispersing milk fat and develop more efficient designs of milk homogenizers.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.323 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського